Avui estem d’aniversari!

Doncs sí, hem arribat al mític número de 10 anys i ho celebrem amb un nou logo!

10 anys que, com tot, no han estat fàcils, han tingut els seus moments bons i els moments dolents.

Però estem contents perquè pel camí hem trobat nous amics, companys, col·laboradors, treballadors, assessors, mentors, clients,…. I el suport, a vegades inesperat, de moltíssima gent… i la paciència del nostre fill, que veu com sovint els seus pares treballem de dilluns a diumenge!

Per la nostra part només podem donar-vos les gràcies per la vostra confiança i, a vegades comprensió, perquè en ser una empresa familiar les coses no sempre són fàcils.

Celebrem 10 anys d’autònoms i 10 anys treballant com formiguetes en el que és la nostra gran passió: la història, l’arqueologia i el patrimoni cultural.

Fa 10 anys que vàrem començar amb un petit projecte, que a poc a poc ha anat creixent. L’any següent, el 2014, vàrem començar a fer visites i rutes culturals, ens vàrem associar a l’Associació de Turisme la Selva i també vàrem presentar-nos al programa de patrimoni cultural i educació, “Indika” dels programes pedagògics de la Diputació de Girona.

Però la nostra voluntat de divulgació històrica i arqueològica era ferma, i a part de la didàctica volíem arribar al públic interessat. Per això, l’any 2016 ens vàrem adherir al Patronat Turisme Costa Brava Girona – Club Cultura i Identitat i ens vàrem presentar al programa Embarca – Start Up de la Generalitat de Catalunya en la modalitat Start DMC. De la cinquantena d’empreses de tot Catalunya que optaven a aquest programa, vàrem tenir la sort de ser una de les 12 seleccionades! Va ser un plaer participar-hi i tenir el privilegi de la formació i assessorament d’aquest programa, així com dels companys i companyes amb qui vam coincidir. Des de llavors que vàrem entrar a formar part dels associats de l’Agència Catalana de Turisme.
Va ser l’any 2016 quan vàrem estrenar la web www.experienciesculturals.cat, que vàrem renovar i actualitzar amb idiomes l’any 2021-2022.

Des dels inicis hem treballat amb projectes molt diversos d’història, arqueologia i patrimoni cultural. Potser el nostre vessant arqueològic és el més visible i el que desperta més curiositat, ja que també en compartim imatges a les xarxes socials, però darrerament fem moltes recerques històriques i documentals, assessoraments i estudis històrics-arqueològics de masos o edificis protegits, estudis sobre l’afectació al patrimoni cultural de plantes solars fotovoltaiques, etc.. I altres temes en que també hem treballat aquests darrers anys són investigacions i recerques de memòria històrica, senyalètica patrimonial i publicacions.

La nostra feina ens agrada i sempre intentem aportar un granet de sorra característic a cada treball. No fem la feina només per fer-la, sinó que pensem en el client: ja sigui un privat que ha de fer un control arqueològic, una administració pública que necessita assessorament en patrimoni cultural, una escola que vol fer activitats didàctiques singulars o un visitant que vol descobrir la història del nostre territori. Intentem adaptar-nos al màxim, però vetllant sempre pel rigor històric i la qualitat.

Des de fa poc, també tenim noves targetes!

Targeta general Atri Cultura i Patrimoni SLU

 

Dors targeta Atri Cultura i Patrimoni SLU

 

10 anys ja són uns quants! Gràcies per llegir-nos, gràcies per seguir-nos i gràcies per la confiança.

Nosaltres seguim amb il·lusió, i sempre endavant!

Joan Llinàs i Emma Llach

Estem d’aniversari! 10 anys d’Atri Cultura i Patrimoni!!!!