Ens fa molta il·lusió presentar-vos la nova web del nostre projecte ExperienciesCulturals.Cat que acabem d’estrenar aquest any 2022.

A través de les Experiències Culturals us oferim un viatge cultural al passat a través del patrimoni, la història i el paisatge de la Selva històrica.

A Atri Cultura i Patrimoni creem i realitzem les nostres pròpies visites, rutes i experiències que tenim en catàleg, que programem o que fem a mida segons el que ens demaneu. Viu la història i gaudeix del patrimoni cultural!

És una web amb una navegació fàcil i intuïtiva -accessible des de mòbils, tablets, portàtils, ordinadors de sobretaula, etc.- i l’hem estructurat en diferents apartats perquè sigui més fàcil trobar totes les activitats que tenim en catàleg.

Si sumem totes les activitats que tenim a la web, més d’altres que ens han anat encarregat, ja en sumem més de 100! I quasi totes a la comarca de la Selva! Una comarca molt desconeguda, però no és el mateix visitar-la i que t’ho expliquem, o que solament hi passegis. El territori s’ha de trepitjar i escoltar, i interactuar per descobrir de primera mà el patrimoni cultural, la història i totes les coses que no són visibles a simple cop d’ull o a les webs i guies.

Com podreu veure, en aquesta nova web hi ha principalment totes les activitats de turisme cultural i visites escolars. Algun cop podem programar-ne nosaltres (per exemple per Setmana Santa o a l’Estiu), però principalment són per a fer amb grups sota reserva prèvia, així com per a famílies o grups d’amics, associacions, escoles, ajuntaments, oficines de turisme, casals de jubilats, etc. Tenim aquestes en catàleg, però en fem a mida i per a administracions o particulars que ens ho encarreguen.

Us compartim algunes captures perquè veieu els canvis!

 

El vessant d’Experiències Culturals és la part més personal d’Atri Cultura i Patrimoni SLU, una petita empresa familiar que va sorgir el 2013 encapçalada per Emma Llach i Joan Llinàs, on el que ens agrada fer és el retorn a la societat de les investigacions i recerques que realitzem en el camp de l’arqueologia i la historia, de manera amena, propera i divulgativa. Per això són activitats obertes a tothom, on no cal coneixements previs i on pretenem que es descobreixi el territori a través de la història, però traient els estereotips que la història és avorrida i que l’arqueologia és una aventura. Amb grups petits i privats, és més fàcil adaptar els continguts als interessos del grup i sobretot poder interactuar i participar!

ATRI CULTURA I PATRIMONI

SOBRE NOSALTRES

  • Som una empresa familiar -d’historiadors, arqueòlegs i documentalistes- dedicada als serveis tècnics, arqueològics, culturals i turístics des de l’any 2013.
  • Estem especialitzats i som amfitrions en activitats de turisme cultural a la comarca de la Selva i a la Selva històrica (part del Gironès i del Maresme) .
  • La nostra missió és apropar i descobrir llocs i històries poc conegudes i amb un gran valor cultural, històric i paisatgístic.

PER QUÈ AMB ATRI CULTURA?

  • Perquè la nostra autenticitat és no vendre fum. Tenim el que tenim i ens agrada explicar-ho i transmetre-ho tal com és, de forma divulgativa per a tots els públics i amb rigor científic.
  • Perquè les activitats és realitzen de la mà d’historiadors i arqueòlegs, que compten amb una llarga trajectòria com a professionals de la divulgació històrica, arqueològica i patrimonial.
  • Perquè fa anys que realitzem excavacions arqueològiques, estudis, publicacions i recerques històriques, i hi ha coses úniques que només nosaltres us podem explicar de primera mà.
  • Perquè valorem la comarca on hem nascut i on vivim, la coneixem, i vetllem per transmetre’n els petits secrets patrimonials i els valors naturals i paisatgístics.
  • Perquè visitant la comarca històrica de la Selva també afavorim l’economia local i el producte local de proximitat.

ELS PRINCIPALS VALORS D’ATRI CULTURA i PATRIMONI

Generem coneixement local

Descobrir el nostre entorn i la nostra història és la millor garantia de la seva conservació, pervivència i transmissió a les properes generacions.
Col·laborem amb petites empreses i productors del territori i fem divulgació sobre els valors patrimonials de la comarca.

L’arrelament al territori

Som amfitrions a la nostra terra, on us portem a descobrir racons poc coneguts en espais naturals i d’interès històric. Despertar-vos la curiositat pel nostre passat històric col·lectiu i valorar perquè som un país amb molta història.

Sostenibilitat

En algunes visites culturals s’hi pot arribar en transport públic (principalment tren).
D’altres no, perquè són en espais naturals de les Guilleries o al massís de Cadiretes, però al ser activitats amb grups molt reduïts, també tenim en compte la conservació, preservació i difusió de la natura.

 

EXPERIÈNCIES CULTURALS AMB ATRI CULTURA

Viu la història i gaudeix del patrimoni cultural amb les Visites, Rutes i Experiències Culturals que programem, que tenim en catàleg o que fem a mida:

Propostes per viure i descobrir la comarca de la Selva, les Guilleries i el Montseny, Girona i la Costa Brava!

Tipus d’activitats segons característiques:

Visites culturals: la majoria són en entorns urbans, amb predomini dels exteriors, i són idònies tot l’any. El mitjà de locomoció és a peu i en general són aptes per a tots els públics (consultar-ho sempre). Per arribar al punt de trobada de l’inici de l’activitat, en la majoria es pot fer en transport públic (tren o autobús), no inclòs al preu de l’activitat.

Visites culturals amb l’arqueòleg: Vols una visita diferent de veritat? Deixa’t sorprendre amb les curiositats de les excavacions arqueològiques i les troballes que s’han realitzat de la mà de l’arqueòleg que ho ha excavat. Són visites úniques i molt especials.

Rutes culturals: la majoria són en espais naturals i/o urbans, i s’ha de realitzar trasllat entre diversos punts, fet que requereix desplaçaments amb cotxe particular (propi). El mitjà de locomoció és en cotxe (propi) i a peu. Consultar el detall de les activitats per saber si són aptes per a persones amb mobilitat reduïda. Són idònies per a realitzar tot l’any.

Rutes de descoberta cultural: En general són rutes per entorns naturals, de castells i/o ermites. Les Rutes de Descoberta, en espais naturals i d’interès històric, potser són millor a la temporada de tardor, hivern o primavera. Consultar el detall de cada activitat per saber si són aptes per a persones amb mobilitat reduïda. El mitjà de locomoció és a peu, però per arribar al punt de trobada s’ha de fer amb cotxe particular.

Experiències Culturals: Gaudeix amb el patrimoni, la història i els secrets de la Selva històrica més desconeguda. Són propostes per viure i descobrir la comarca de la Selva d’una forma diferent i única, de primera mà amb els experts, historiadors i arqueòlegs locals, on combinem visites o rutes culturals amb activitats lúdiques o gastronòmiques locals. Dels romans, els medievals i els segadors fins a una degustació, un bany termal i una taula parada en llocs amb encant.

Cicle d’activitats programades “Descobreix la Selva”. Des de l’any 2014 programem diverses visites i rutes culturals a la comarca de la Selva, on coneixeràs el ric llegat històric, arqueològic i cultural selvatà. De les termes romanes als castells medievals, i de les llegendes de bandolers i trabucaires als secrets que amaguen les pedres.

*Fent aquestes activitats esteu recolzant a petites empreses familiars, com nosaltres, alhora que doneu a conèixer la història i la cultura del nostre país.

L’any 2016 vam ser escollits com a Start – DMC per l’Agència Catalana de Turisme i actualment estem adherits a diverses entitats:

Per qualsevol dubte, consultes, reserves o propostes, podeu contactar amb nosaltres

Emma Llach i Joan Llinàs
2 d’abril de 2022
Atri Cultura i Patrimoni SLU

Nova web d’Experiències Culturals!