✒️Ens agrada divulgar i apropar el món de la història i de l’arqueologia, per tal que la societat que és hereva d’aquest patrimoni arqueològic en tingui coneixement i en gaudeixi.

I ho fem de diverses formes:
🔸 Amb continguts a través dels nostres perfils socials d’Instagram o twitter @atricultura, i del perfil de facebook.
🔸 Amb articles en el blog de notícies de la nostra web https://www.atri.cat
🔸 En les visites, rutes i Experiències culturals amb l’arqueòleg que creem i realitzem des d’Atri Cultura.
🔸 En les visites i activitats didàctiques per a escolars, que organitzem des d’Atri Cultura i Patrimoni o que creem i realitzem per encàrrec.
🔸 En articles o publicacions de divulgació històrica, cultural i/o científica.
🔸 En la creació de continguts de guies, catàlegs, tríptics i pàgines web (turisme cultural).
🔸 En els nostres Tallers d’arqueologia; el Curs d’Història de Catalunya; les xerrades o conferències; els cursos d’història i/o patrimoni d’àmbit local, comarcal o a petició del client, etc. que realitzem per entitats, biblioteques, centres cívics, etc.
🔸 En exposicions i senyalètica patrimonial, realitzant: recerca, guió, continguts, disseny i muntatge d’exposicions permanents, temporals i itinerants.

🔎Entenem que el patrimoni cultural és un element de rendibilitat científica, educativa, social, cultural, econòmica i turística que s’ha de saber valorar i transformar en un producte al servei de la societat. Per això, treballem amb l’objectiu d’apropar el patrimoni i la història a tothom que hi estigui interessat o que necessiti els nostres serveis. Els criteris de treball que utilitzem es basen en satisfer la demanda del client, però sense oblidar mai el rigor històric i científic.

View this post on Instagram

Quan excavem ⛏️un estrat arqueològic, les nostres principals eines de treball són el paletí i l'escombra. Sí, ho heu llegit bé, l'escombra🧹😅. La imatge que els arqueòlegs treballem amb un pinzellet està molt difosa però no correspon a tots els jaciments arqueològics. Normalment són els paleontòlegs i prehistoriadors qui utilitzen més aquesta eina i una metodologia d'excavació diferent. Nosaltres, bàsicament utilitzem el 🖌️ quan trobem restes humanes o un objecte molt delicat. #treballdecamp #treballsarqueologics #materialarqueologic #excavacioarqueologica #arqueologia #patrimoni #patrimonicultural #serveisarqueologics #arqueolegs #archaeology #archaeologist #jacimentarqueologic #arqueologiamedieval #atricultura #serveisculturals #serveistecnics #historiadors #difusiocultural #recercadocumental #memoriacientifica #intervencioarqueologica #didacticadelpatrimoni #experienciesculturals #turismecultural #turismearqueologic

A post shared by Atri Cultura i Patrimoni (@atricultura) on

Què fem per divulgar la història i l’arqueologia?