El passat 11 de novembre de 2020, dins el III Cicle de Xerrades d’Arqueologia de Roses 2020 organitzat per la Càtedra d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de Roses (Universitat de Girona) s’havia de realitzar la conferència presencial “El castell de Sant Iscle (Vidreres). Setze anys de recerca arqueològica”, càrrec de Joan Llinàs Pol, historiador i arqueòleg d’Atri Cultura i Patrimoni.

Degut a les restriccions vigents a causa del COVID19, la conferència es va realitzar online a través de la plataforma Zoom.

Ara es pot consultar la conferència al canal Youtube dels organitzadors Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic, que podeu visualitzar aquí mateix:

Ja que aquest cap de setmana, per les mesures Covid-19, no es pot celebrar la tradicional pujada i visita al castell de Sant Iscle dins els actes de la Festa Petita de Vidreres, us podeu posar al dia de totes les novetats arqueològiques des de casa mirant aquest vídeo.

Des d’Atri Cultura i Patrimoni, a part de les tasques arqueològiques que comporta qualsevol intervenció arqueològica, valorem molt fer divulgació i difusió dels treballs arqueològics, tant en xerrades i conferències, com en publicacions i articles, participacions a jornades i congressos, així com la divulgació in situ de la mà de l’arqueòleg fent visites o rutes culturals.

Imatge compartida a twitter per @CRAPA_UdG de la conferència via Zoom del dia 11 de novembre.

A part de la participació d’aquesta setmana de l’arqueòleg Joan Llinàs en el III Cicle de Xerrades de la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic (Universitat de Girona), exposant els 16 anys de recerca arqueològica al castell de Sant Iscle, cada any també fa un article a la revista local “Rec Clar” perquè els vidrerencs i vidrerenques puguin conèixer de primera mà les novetats del seu patrimoni local. Així mateix, els resultats de les investigacions arqueològiques s’han presentat en les Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona i també en d’altres congressos i seminaris.

Considerem que la feina d’Arqueologia no s’ha de limitar només al treball de camp, complir expedient i entregar la memòria  al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sinó que s’ha de completar amb la recerca, difusió, didàctica i divulgació històrica.
Com a microempresa familiar que som, aquest és un dels nostres valors.

Enguany no podem fer la visita prevista pel diumenge 15 al castell, però el podeu conèixer des de casa.
Esperem molt aviat poder-nos trobar. Cuideu-vos, cuidem-nos.

Conferència: El castell de Sant Iscle (Vidreres). Setze anys de recerca arqueològica.