Malauradament no s’ha pogut fer la presentació (anul·lada per les mesures del COVID 19), però el llibre El cor de la Selva. Riudarenes · Sils · Maçanet de la Selva · Vidreres ja és al carrer i a les llibreries!

A finals d’octubre, la Diputació de Girona ens va fer arribar el següent comunicat: “Degut a la situació que ens trobem ens veiem obligats a anul·lar l’acte de presentació del llibre “El Cor de la Selva”, prevista el 3 de novembre”.

Aquesta publicació s’inclou dins la col·lecció de les “Guies de Patrimoni Local” de la Diputació de Girona, i podríem dir que és la primera 100% selvatana, ja que els 12 números anteriors principalment són de l’Alt Empordà  i de la Garrotxa.

Portada del llibre “El cor de la Selva” i breu biografia dels autors: Joan Llinàs i Pol i Alfons Delgado-García.

Una publicació en la qual hem treballat des d’Atri Cultura i Patrimoni  en aquests darrers anys, tant en la coordinació i els continguts, com en la redacció dels textos, la recerca documental i les fotografies.

Els capítols del llibre són els següents:

 • Situació (p. 8 – 15) [Text: Joan Llinàs i Pol] Breu descripció de cada municipi.
 • Entorn Natural (p. 16 – 41) [Text: Alfons Delgado-García] Descripció dels entorns naturals des del vessant de les Guilleries i la serralada de Marina, a el pla de la Selva i els estanys de Sils, als turons de Maçanet.
 • Síntesi històrica i econòmica (p. 42 -71) [Text: Joan Llinàs i Pol] Breu context  històric, econòmic i de població dels municipis.
 • Patrimoni Cultural (p. 72 – 155) [Text: Joan Llinàs i Pol] És la part central i més extensa del llibre, i inclou els apartats d’arqueologia, arquitectura religiosa, arquitectura civil, patrimoni artístic, cultura popular i personatges.
 • Itineraris (p. 156 -166) [Text: Joan Llinàs i Pol] Inclou 4 itineraris o rutes, una per a cadascun del municipi de la guia.
 • Bibliografia (p. 167 – 169)
 • Agraïments (p. 170)

I com citem a la darrera pàgina…. “Aquest llibre s’havia d’haver imprès durant el mes de març de 2020, a temps d’arribar, com una ofrena més, a l’Aplec de les Ofrenes de Vallcanera i Sils, i també de les processons de Setmana Santa de Maçanet i Vidreres, però a causa de la pandèmia que ha confinat tothom a casa seva finalment s’ha hagut d’imprimir el juny de 2020”.

Contraportada del llibre “El cor de la Selva” i títols publicats de la col·lecció Guies de Patrimoni Local de la Diputació de Girona.

Aquest any 2020 ens fa canviar de plans i de feina dia darrera dia, però tot i això, continuem teletreballant més a l’ordinador, sobretot en temes d’assessorament històric i creació de continguts històrics i arqueològics, que no fent treball de camp arqueològic.

Dins els serveis tècnics i culturals que oferim des d’Atri Cultura i Patrimoni hi ha:

 • Assessorament històric i arqueològic. Recolzament tècnic i/o científic en qualsevol aspecte de la història, de l’arqueologia i del patrimoni cultural
 • Creació i redacció de continguts sobre història, arqueologia i patrimoni cultural (arqueològic, arquitectònic, artístic, industrial, etnològic, etc.) per qualsevol tipus de suport imprès, digital o audiovisual: llibres, publicacions periòdiques, revistes, díptics i tríptics, fulletons i catàlegs turístics, guies, webs, documentals, càpsules de vídeo, etc.
 • Publicacions de llibres, catàlegs, estudis i guies sobre patrimoni històric i cultural.
 • Conceptualització, creació i execució de: visites guiades, cursos i tallers, curs d’Història de Catalunya, conferències, jornades temàtiques, etc.
 • Elaboració de continguts i recursos per a exposicions sobre història i patrimoni.
 • Elaboració d’activitats, materials i recursos didàctics de temàtica històrica i arqueològica.
 • Xerrades i conferències històriques i culturals a demanda.
 • Projectes de senyalètica patrimonial (recerca, continguts i disseny). Confecció i senyalització d’itineraris d’interès històric i cultural.
 • Planificació de programes i productes de turisme cultural.
 • Elaboració dels continguts de guies, catàlegs, tríptics i pàgines web, adreçats al turisme cultural.

Quan la situació ho permeti, està previst fer la presentació presencial del llibre El cor de la Selva. Us n’anirem informant a través de les nostres xarxes socials.

Salut, i cuideu-vos!

Joan Llinàs i Emma Llach
Atri Cultura i Patrimoni SLU

Publicacions: El cor de la Selva. Riudarenes · Sils · Maçanet de la Selva · Vidreres